Daar zitten we dan. We werken (bijna) allemaal vanuit huis. Opnieuw. Kinderen mogen (weer) niet naar school. Met zijn allen aan de keukentafel. Of vechtend om die ene rustige plek in huis. Dat kantoortje dat eigenlijk voor papa is. Heb jij dan ook de behoefte om eens lekker te gillen. Ik zeg, gewoon doen!
Onze eerste lockdown in het voorjaar van 2020 sloeg in als een bom. Maar alles was nieuw en onverwachts. We konden er wel mee omgaan. Nu worden we weer belemmerd in onze bewegingsvrijheid. En alle leuke dingen van het leven. Dat komt hard aan.
Eerste diagnose
Je kent het wel. Je voelt je lusteloos, hebt nergens zin in en af en toe heb je last van hartkloppingen. De controle over je leven raak je kwijt. Je hebt het gevoel; ik word geleefd. Je denkt, laat ik toch maar eens naar de huisarts gaan. Deze hoort je aan en al gauw wordt er gezegd; nou meneer/mevrouw, ik stel voor, doe het wat rustiger aan, want het lijkt op een burn-out. Je loopt naar buiten en denkt, wat heb ik nu?
Wat is een burn-out?
Burn-out wil eigenlijk zeggen, dat je bent ‘opgebrand’. Het is je allemaal net even te veel. Waarschijnlijk heb je langdurig onder druk gestaan of veel stress ervaren. Dit hoeft niet alleen op je werk te zijn. Ook een privésituatie kan tot een burn-out leiden. Het lukt je niet meer om met deze spanning om te gaan. En dan gaan alle alarmbellen rinkelen. Je krijgt last van lichamelijke maar ook geestelijke klachten. Tijd voor actie.
Als je echt langer dan een half jaar met onderstaande symptomen loopt, dan kun je waarschijnlijk spreken van een burn-out.
Symptomen burn-out
Je kent ze wel. De standaard vormen van een burn-out zijn:
- Je bent vermoeid.
- Hebt nergens zin in.
- Er komt niks meer uit je handen, je presteert slecht.
- Je slaapt slecht.
- Je bent angstig.
- Je hebt geen zin in seks of ander lichamelijk contact.
- Je voelt je depressief.
- Je voelt je zowel lichamelijk als geestelijk gestrest.
Hoe werkt de Aanhoudende uitputting en stress test?
De Aanhoudende uitputting en stress test is een simpele urine- en speekseltest. Hiermee bepaal jezelf thuis of er sprake is van een burn-out. Het hormoon waar dat mee wordt bepaald is cortisol.
Op internet vind je veel zelftesten om te bepalen of je een burn-out hebt. Dat zijn simpelweg testen die je een aantal vragen stellen. Het vervelende van die testen is, dat je uiteraard de vraag op een verkeerde manier kunt interpreteren en er dus een onjuiste diagnose wordt gesteld.
Deze Aanhoudende uitputting en stress test stuur je op en wordt geanalyseerd door experts in ons laboratorium. Je krijgt een zeer uitgebreide uitslag toegestuurd. Is de test positief, dan adviseren wij je contact op te nemen met een therapeut of arts.
Voordelen van een Aanhoudende uitputting en stress zelftest
- Snel en makkelijk vanuit huis te doen.
- Duidelijke testuitslag binnen enkele dagen.
- Zeer hoge nauwkeurigheid (99,6%).
- Hoge diagnostische gevoeligheid (94,4%).
- De test wordt geanalyseerd in een geaccrediteerd en gecertificeerd partnerlaboratorium
Ons advies, doe de burn-out zelftest
Troost je, iedereen kan een burn-out krijgen. Jij, maar ook ik. Schaam je er niet voor.
Heb jij één of meerdere bovenstaande klachten? Twijfel je of je een burn-out hebt? Wacht niet te lang en bestel onze zelftest. Wellicht ben je er vroeg bij en kan er snel iets aan gedaan worden.