7 redenen waarom water drinken zo belangrijk is

7 redenen waarom water drinken zo belangrijk is

7 redenen waarom water drinken zo belangrijk is

Voor je gezondheid is het belangrijk om voldoende water te drinken. Volwassen mannen moeten ongeveer 2,5 liter per dag drinken en vrouwen 2 liter. Zweet je veel of verricht je veel inspanning, dan kan dit niveau zelfs hoger liggen.

In dit blog geven wij je 7 redenen waarom het drinken van water zo goed is voor jouw gezondheid.

1. Water hydrateert

Water hydrateert de huid van binnenuit. Drink je voldoende water, dan verbetert de conditie van jouw huid. Deze voelt minder droog en strak aan. Heb je enorme dorst? Water is dan de beste dorstlesser. Hierdoor worden jouw tong en keel bevochtigd en voelt het niet meer als schuurpapier aan.

Water is een goedkoop schoonheidsmiddel.

2. Water voorkomt uitdroging

Drink jij te weinig water, dan kun je uitdrogingsverschijnselen krijgen. Denk hierbij aan hoofdpijn en vermoeidheid. Drink dus voldoende om je hoofd ‘koel’ te houden.

3. Water is noodzakelijk voor jouw hersenen

Jouw hersenen bestaan voor 80% uit water. Drink je te weinig water, dan kun je duizelig of moe worden. Je concentratievermogen neemt ook af. Drink dus voldoende om alert te blijven.

4. Water is belangrijk voor jouw spieren

Voorkom spierpijn. Drink voldoende water, waardoor jouw spieren hun werk kunnen blijven doen. Belangrijk is om voor, tijdens en na het sporten voldoende water te drinken.

5. Jouw nieren hebben water nodig

Drink je regelmatig te weinig, dan kan het zijn dat je nierstenen of een blaasontsteking krijgt. Jouw nieren halen namelijk afvalstoffen uit jouw bloed, die opgenomen worden in de urine en naar je blaas worden afgevoerd. Om van daaruit uitgescheiden te worden. Zolang jij voldoende drinkt, is er niks aan de hand.

Tip! Aan de kleur van je urine kun je eenvoudig zien of je voldoende drinkt. Is deze licht van kleur, dan drinkt je voldoende. Is deze donker van kleur? Pak dan gauw nog één of twee glazen water. Waarschijnlijk heb je dan te weinig gedronken.

6. Water voorkomt obstipatie

Is jouw stoelgang onregelmatig en ga je weinig naar de wc? Dan kan het zijn dat je te weinig water drinkt. Drink voldoende water waardoor afvalstoffen uit de spijsvertering worden verwijderd. Het water zorgt ervoor dat de vezels, die je hebt gegeten, makkelijker jouw darmen kunnen schoonmaken.

7. Water ontgift

Water is nodig om alle stoffen in jouw lichaam te transporteren. Het onttrekt giftige stoffen uit jouw lichaam en voert ze af.

Drink dus voldoende. Let daarbij op dat jouw drinkwater geen zware metalen bevat.

Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Wat zoek je?