Waarom een zelftest doen?

Waarom een zelftest doen?

Waarom een zelftest doen? 

Uit diverse studies is gebleken dat preventief gezondheidsonderzoek steeds belangrijker wordt. Mensen worden zelfstandiger. Niet afhankelijk zijn van wanneer jouw dokter tijd heeft, maar op elk gewenst moment. Je wilt inzicht in jouw gezondheid, waar en wanneer je wilt. Uiteraard wel wetenschappelijk verantwoord. Daarom bestaat ons team alleen maar uit specialisten en professionals.

Voor wie zijn onze testen bedoeld?

We kunnen onze doelgroep opsplitsen in twee aparte groepen, namelijk voor preventief en curatief gebruik.

Preventief
Wil je weten hoe het met jouw gezondheid is? Komen er bepaalde ziektes en of aandoeningen in jouw familie voor en wil je graag weten of jij ook tot een bepaalde risicogroep hoort? Een zelftest, bijvoorbeeld onze microbioomtest kan dan veel onzekerheid wegnemen.

Wat we ook vaak zien, is dat als mensen nare verhalen om zich heen horen, graag een preventieve check willen laten doen. Denk aan één van de veel voorkomende soorten van kanker: darmkanker. Je hoeft nog geen klachten te hebben, maar het kan al sluimeren.

Je gaat ook ieder half jaar naar de tandarts, vaak zonder dat je klachten hebt. Waarom ook niet ieder half jaar preventief jezelf testen?

Curatief

Aan het begin van dit artikel zeiden we het al, we worden steeds zelfstandiger. Nemen graag het heft in eigen handen. Het vertrouwen in de reguliere gezondheidszorg is in enige mate dalende. We zijn nieuwsgierig en eigenwijs, zoeken graag alles zelf uit en gaan niet direct naar een dokter. Dit kan zijn uit schaamte, denk aan een SOA test of een kostenoverweging. Denk jij dat je zeurt bij ieder kwaaltje en ga je dan liever niet naar een dokter, maar ga je eerst zelf op onderzoek uit? Denk dan aan een stressprofieltest. Je hebt al klachten en wilt weten waar deze vandaan komen. Dan behoor je tot de curatieve doelgroep.

Een groep die hier ook bij hoort, zijn diegene die graag een second opinion willen. Stel je krijgt van de huisarts of een andere specialist geen of een niet bevredigend antwoord. Je wilt van de onzekerheid af of je wilt alle opties die je hebt benutten. Stiekem hoop je ook dat een zelftest sneller gaat dan de reguliere route. Darmkanker is daarvan ook weer een mooi voorbeeld. Je hebt bloed bij jouw ontlasting, pijn in je buik en wilt uitsluiten of graag de bevestiging zien dat het geen darmkanker is.

Voordelen zelftest

Een zelftest die je gewoon vanuit huis kunt doen, gaat sneller, biedt rust, is anoniem en geeft zekerheid. Zonder de noodzaak van een doorverwijzing. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf thuis te testen met dezelfde kwaliteit en grondigheid als van de arts. De resultaten die je ontvangt zijn in begrijpelijke mensentaal, met daarbij een duidelijk en helder advies op maat. En heb je toch nog vragen, dan staan onze specialisten klaar om jou te woord te staan.

Onzekerheid over jouw gezondheid is een naar gevoel. Zeker wanneer je de zorg hebt over kinderen en andere familieleden. Je wilt hier grip en controle over hebben. Jouw huisarts is niet meer de enige manier om erachter te komen wat je mankeert. Door nieuwe technologieën en commercialisering is het ook mogelijk om dit zelf vanuit huis gemakkelijk en snel te checken.

Met onze kwalitatief hoogwaardige laboratorium gezondheidstesten controleer jij jouw gezondheid. Op een snelle en vertrouwde manier is het mogelijk om diverse testen, net als bij de dokter, zelf te doen. Zonder doorverwijzing, gewoon thuis in je eigen vertrouwde omgeving. Binnen een week ontvang je jouw uitslag per e-mail.

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met al jouw gegevens om. Wij adviseren altijd bij verschillende uitslagen om deze waar nodig samen met een therapeut of andere specialist te bespreken en een passend behandelplan op te stellen.

Meten is zeker weten!

Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Wat zoek je?